Hvordan bartenderklasser endret livet mitt

25th august 2017
Hvordan bartenderklasser endret livet mitt

Fabio var en av de aller første studentene som tok bartenderklassene på EBS Milano. Han var inspirert av sin bartenderopplevelse, og flyttet til Irland og fikk seg jobb i baren på 5-stjernershotellet Shelbourne Hotel i Dublin.

Vi spurte han hvordan han kom inn i yrket, og hvordan det å ta bartenderklasser med EBS endret livet hans på måter han aldri kunne ha forestilt seg.

HVORFOR BARTENDING?

Første gang jeg så en shaker var når jeg var syv eller åtte år gammel (min eldre bror er også bartender, så det må være noe som går i familien), og jeg husker at jeg var både nysgjerrig og fortryllet på samme tid.

Det var da min lidenskap startet, men jeg var ikke helt klar over hvor sterk den lidenskapen skulle bli. Jeg fikk min første bartenderjobb da jeg var bare 15 år gammel.

Jeg jobbet deltid som bartender for å få inn litt ekstra penger mens jeg studerte, men fire år gikk og jeg var fremdeles bak disken. Til tross for at jeg jobbet i barer fra en slik ung alder, hadde jeg alltid følt at det manglet noe … Jeg følte aldri at jeg var en profesjonell bartender. Det var da jeg bestemte meg for å se meg rundt etter bartenderklasser.

bartending classes

Hvordan kom du til EBS?

Jeg visste at det var den eneste bartenderskolen som fullt ut ville forberede meg på en profesjonell karriere som bartender. En annen spesifikk grunn til at jeg valgte EBS, var at jeg var interessert i å lære alt om flair, og jeg visste at instruktørene på EBS Milano var de beste.

Jeg tok EBS-kurset i august 2015 i håp om at det ville få meg til å føle meg som en ekte bartender, og det gjorde det. Takket være mine bartenderklasser og mitt EBS-sertifikat, har jeg nå selvtilliten jeg trenger til å jobbe i hvilken som helst bar i verden, og jeg har også bevis på mine bartenderferdigheter.

Hvordan var din opplevelse med EBS Milano?

Jeg elsket kurset. Det består av mye mer enn bare bartenderklasser; det lærer deg alt du trenger å vite for å lykkes som en profesjonell bartender. Du lærer bartending-teori, kundeservice, hvordan en beveger seg bak baren og mye mer.

Med den rette balansen mellom hardt arbeid og moro, lærte jeg så mye om det å være profesjonell bartender. Min favorittdel var kaffeflair-seminaret med selve oppfinneren av kaffe-flair: Fabio Milani – en bartenderlegende og eieren av EBS Milano.

Hver del av kurset undervises til en meget høy standard, og selvfølgelig er det flere aktiviteter, som besøk til Fratelli Branca-destillerier, som er en ekstra bonus.

Det som er helt spesielt med opplevelsen er livet sammen med de andre studentene. På bare noen få dager utvikler det seg til mye mer enn å bare delta på bartenderklasser sammen. Man blir som en familie; man går på skole sammen, bor sammen, studerer sammen og, i mitt tilfelle, får seg tatovering sammen! Den historien kan vi ta en annen gang.

Hva skjedde etter bartenderklassene?

Da jeg var ferdig med kurset, dro jeg tilbake til hjembyen min, men jeg skjønte at jeg ikke fullt ut kunne utnytte alle de ferdighetene jeg hadde lært. Det var da jeg bestemte meg for å legge all frykt til side og kjøpe en enkeltbillett til Dublin.

Bli EBS-sertifisert og jobb som profesjonell bartender hvor som helst i verden

Mens jeg fikk alt nødvendig papirarbeid for å bo i Irland, jobbet jeg som kjøkkenporter. Jeg snakket veldig dårlig engelsk, men selv på den korte tiden, økte språkkunnskapene mine betraktelig.

Jeg fikk meg endelig en jobb som var mine EBS-bartenderklasser verdig, i hestesko-baren på 5-stjernershotellet Shelbourne Hotel.

Jeg må si at EBS-sertifikatet hjalp meg mye. Ikke bare ga det meg muligheten til å bli vurdert blant andre store kandidater, men det ga meg også selvtilliten og kunnskapen til å snakke om bartenderyrket.

Hvis jeg ikke hadde deltatt på bartenderklassene og blitt uteksaminert med et EBS-sertifikat, ville jeg ha vært ekstremt overveldet da jeg sto blant 135 forskjellige typer whisky i baren på Shelbourne Hotel. Og det beste av alt? Vi deltar jevnlig i miksologi-konkurranser. Det er min drømmejobb!

bartender school

Hvordan har EBS forandret livet ditt?

Jeg gjør ting jeg aldri trodde jeg ville på grunn av EBS. I Italia er vi ikke vant til å snakke engelsk, men på grunn av jobben øver jeg nå hver dag og har en lidenskap for å lære det også.

Å bli uteksaminert fra EBS-kurset har gitt meg selvtilliten jeg trengte for å føle meg som en ekte bartender, og takket være bartenderklassene i kurset, er jeg kvalifisert til å jobbe hvor som helst jeg vil. Heldigvis klarte jeg å få meg drømmejobben på et fantastisk sted, men pass opp verden: jeg har såvidt begynt!

Vil du lage din egen EBS-historie? Ta en titt på vårt Internasjonale bartenderkurs

kirsty

Kirsty is the Content Writer at EBS. In her free time, she likes sipping on Espresso Martinis, watching videos of funny dogs, and exploring the city. Originally from Scotland, she has spent many summers working and living in different European cities.