11 utrolige fakta om cocktailer og bartending

5th august 2017
11 utrolige fakta om cocktailer og bartending

Vet du hvilke likører som blir sunget til når de eldes? Hvor mange bobler det er i en flaske champagne? Hvordan de første cocktailshakerne så ut? Hvis du ikke kjenner til disse faktaopplysningene om cocktailer, bør du lese videre!

Våre favorittfakta om cocktailer og bartendere

hvorfor brukes uttrykket toast om skåling

 1. HVORFOR BRUKES UTTRYKKET «TOAST» OM SKÅLING?

La oss gå tilbake i tid. De gamle romerne pleide å dyppe et stykke brød i vinen som et ønske om god helse. De la også et stykke brød (eller «toast» som de sier på engelsk) i vinen til personene de var sammen med, og det er der uttrykket «to toast» kommer fra!

Interessert i å jobbe som bartender? Finn ut hva EBS kan gjøre for deg!

 1. SYNG FOR DRIKKEVARENE DINE

Du liker kanskje å ta en trall i dusjen, men hva med å synge for drikkevarene dine (det kan riktignok skje når du har tatt et par glass for mye …) Hudson Bourbon spiller faktisk dubstep for tønnene sine, og Mozart Dark Chocolate Liqueur spiller Mozart for sine fat!

 1. REGELEN OM TRE SLURKER

Visste du at det i Texas i USA finnes en delstatslov som forbyr deg å drikke mer enn tre slurker øl mens du står oppreist? Det er nok best å bli sittende …

 1. PINGVINRISTING

Vi snakker ikke om dyremishandling her, men om å riste en cocktail i en pingvinformet holder. De første cocktailshakerne var nemlig formet som pingviner! Nok en merkverdig cocktailfakta.

 1. MARGARITA-GALSKAP

Hvor mange margaritaer klarer du å drikke på en time? Vi holder oss til to eller tre maks, men visste du at det hver time drikkes 185 000 margaritaer i USA? Det gjør den til den mest populære cocktailen i Statene!

Reis verden rundt med et bartenderdiplom i hånden

 1. SANKT BELLINI

Har du noen gang lurt på hvor navnet Bellini kommer fra? Skaperen av drinken, Giuseppe Cipriani, syntes den rosa drinken hadde den samme fargen som togaen til en helgen i et maleri av Giovanni Bellini, og oppkalte derfor cocktailen etter kunstneren. Uansett om fargen er den samme som togaen eller ei, god er den!

 1. MANNEN BAK TIKIBARENE

Ernest Raymond Beaumont Gantt er allment anerkjent som grunnleggeren av tikibarene og cocktailer som Zombie. I 1933 åpnet han en liten bar i Hollywood kalt Don the Beachcomber’s. Baren var påvirket av og innredet med gjenstander som Ernest hadde funnet på sine reiser over Sør-Stillehavet. Baren ble straks svært populær, ikke bare blant de lokale innbyggerne, men også blant kjendiser som Charlie Chaplin! Ernest valgte omsider å juridisk endre navn til Donn Beach, som et bevis på sin kjærlighet til baren og alt som har med tiki å gjøre.

 1. DETTE ER IKKE FORFRISKENDE!

Har du funnet opp en ny cocktail eller en annen alkoholholdig drikke som du ønsker å markedsføre? Ikke kall den forfriskende! Dette ordet er forbudt når man snakker om alkoholholdig drikke.

 1. ANANAS I PUERTO RICO

Kjenner du til Puerto Ricos nasjonaldrikk? Hvis du er glad i paraplydrinker, kommer denne garantert til å falle i smak. Vi snakker selvfølgelig om Pina Colada!
fantastiske cocktailfakta

 1. HISTORIEN BAK FIRKANTEN

Har du noen gang lurt på hvorfor Jack Daniels-flasken er firkantet? Det er faktisk en veldig praktisk grunn til det. I tillegg til å ha en særegen form som skiller seg ut fra andre bourbonflasker, ruller ikke de firkantede flaskene under transporten, og de unngår dermed å bli knust. Slik har flaskene vært helt siden 1895.

 1. B(E)RUSENDE COCKTAILFAKTA

Det er anslagsvis 49 000 000 bobler i hver flaske champagne! Hver flaske har tre ganger så høyt trykk som et bildekk, så hold flasken vekk fra ansiktet når du spretter korken!

Gikk du glipp av bloggen vår om hvordan du kan bli bartender?

kirsty

kirsty

Kirsty is the Content Writer at EBS. In her free time, she likes sipping on Espresso Martinis, watching videos of funny dogs, and exploring the city. Originally from Scotland, she has spent many summers working and living in different European cities.