Fra EBS til jobb i utelivsbransjen – Celine

8th januar 2015
Fra EBS til jobb i utelivsbransjen – Celine

En stor del av EBS studentene i Barcelona velger å bli i denne fantastiske byen når de er ferdige med skolen. Noen blir en måneds tid og bare lever livet. Andre bestemmer seg for å finne en jobb og starte et nytt liv i Barcelona. En av disse «innvandrerne» er Celine Tissot fra Sveits, som var ferdig i mai 2014.

Celine i mai 2014. Tre uker inn i kurset, nederst til høyre med team-venninnene

 

Celine, hva var utgangspunktet ditt for å velge EBS Barcelona?
”Det var et enkelt valg for jeg har alltid hatt lyst til å reise til Barcelona – det har vært et mål for meg. Så da jeg så at EBS hadde en skole der også, bare visste jeg at det var dit jeg skulle. Jeg har alltid visst at jeg en vakker dag skulle bo i Barcelona, og takket være kurset, lever jeg ut den drømmen nå.” (blunker til meg)

Hva synes du om kurset?
”Hele kurspakken til EBS var veldig bra, du får litt av alt i stedenfor å bare sitte på en stol og lese i en bok. Her får du masse praktisk trening i baren, flair-timer, friskjenking, mange drinkoppskrifter og et godt grunnlag av kunnskaper om sprit. Det er ikke for mye av noe og heller ikke for lite – de har funnet en fin balanse som funker.”

Av alt dette du nevner her, hva var favorittfaget ditt?
”Barpraksis selvfølgelig, det er alles favoritt. Det gjorde meg klar for å finne rutiner for hvordan jobbe når stedet er fullt av folk. For det betyr at du ikke har tid til å tenke og du må støtte deg til hva du har lært og gjort mange ganger under opplæringen. De jeg jobber sammen med vet hvor de mest obskure ingrediensene er, men når det er snakk om fart, klarer jeg å holde følge med gutta.”

Editor: Juan er «en av gutta» Celine jobber sammen med, som dukker opp i Sipsmiths Twitter-feed under:

Oh Yeah for det! Hvor jobber du nå for tiden
”I en bar som heter Creps Al Born. Det er en av de beste barene i Barcelona spør du meg. Jeg bare elsker det stedet! Bartenderne på Creps er bare så inspirerende og tar godt vare på meg. De vet at dette er min første barjobb og de er kjempehjelpsomme med alt, de er familien min her i Barcelona.”

Hvorfor syns du Creps er en av de beste barene i Barcelona?
«Vel, dere må bare komme og besøke oss og se selv! (ler). Men ok, en av de tingene jeg liker best med denne baren er at du kan fortelle bartenderne hva slags sprit og frukt du liker og så lager vi en coctail basert på det. Gjestene blir imponerte hver gang og for meg er dette essensen av god bartending. Å kunne så mye om mixology at du kan lage perfekte individuelle drinker! Vi lager også våre egne infusions, som forresten er superkule. Ellers så kan jeg si at bartenderne våre er sånn som jeg vil bli en dag. Og seriøst, – du burde komme og besøke oss en kveld!»

Det vil jeg definitivt! Har du en coctail du vil anbefale oss?
”Ja, Zombie eller Acapulco. De er egentlig ganske like, begge inneholder rom, lime og ananasjuice. Men Acapulca har også ingefær og mint i seg, den er helt fantastisk, og garnityret til denne drinken er karamellisert ananas. Nydelig. Eller en coctail jeg er sikker på du aldri har prøvd før; Hood Rat – vi muddler rød paprika og serverer den med god Żubrówka Vodka, litt sitronjuice og vaniljesirup – en frisk og smakfull opplevelse!»

Jeg skal helt klart prøve en sånn! Men hvordan fikk du jobben?
”Jeg bare dro til baren og leverte søknaden min og en CV, i stedenfor å sende en mail. Det er så mye mer personlig og jeg hadde lyst til å vise dem personligheten min. Eieren ba meg om å skaffe meg et lokalt nummer da jeg leverte CV’n min, for det hadde jeg ikke fra før. Det gjorde jeg med en gang, og dro tilbake. Da bestemte han seg for å ansette meg. Jeg tror jeg fikk jobben fordi jeg viste litt ekstra innsats.”

Å FÅ UTROLIGE BARTENDIGJOBBER

Celine gjorde helt riktig, men det er enda flere triks og måter å skaffe seg drømmejobben på.

VIS MEG

Hvordan kan du sammenligne treningen med å jobbe i en ekte bar?
”Det er nydelig, det første som er annerledes fra skolen er at du har ekte kunder. Vi lærer hvordan håndtere kunder på skolen, men så fort du kommer deg i jobb i en bar skjønner du at bartending handler om så mye mer enn å bare lage coctails. Du blir en entertainer og i sentrum for oppmerksomheten. På Creps gir vi mye oppmerksomhet til kundene våre, for å være sikre på at de er fornøyde – og smiler. Jeg jobber med å få mitt neste WFA – komme meg et nivå høyere, fordi flair er nyttig å kunne her også. Guttene jeg jobber sammen med driver med flairing hele tiden, så det hadde vært fint om jeg kunne gjort det samme.” ”

En gjennomgang av bevegelsene – Flair hjelper deg med å være en god vert, og gjør mye med tipsen..

 

Kan du bruke det du har lært på EBS Barcelona på Creps?
”Ja, selvfølgelig! Det fine med EBS er at du kan komme til skolen uten å kunne noen ting fra før, men de lærer deg alt fra bunnen av. Takket være EBS lærte jeg det grunnleggende for å bli bartender og fikk muligheten til å jobbe i denne baren her nå. Å jobbe på Creps er som å gå et advanced-kurs. Gutta i baren gikk gjennom noen masterclasses med meg før jeg begynte, og det var supert. Og jeg har fortsatt så mye igjen å lære, og jeg liker det; det ligger så mye kunnskaper i denne bransjen som jeg gjerne vil ha.”

Ok, siste spørsmål – Hva er det beste med Barcelona?
”Jeg liker alt, men hvis jeg må velge en ting må det være mat-kulturen. Du hadde ikke ventet deg det svaret, hadde du vel? (ler) Denne byen har så mye å tilby alle, menneskene her er vennlige og åpne, kulturen, stranda, alle de fine parkene og byen virker som å ha blitt bygd for longboarding.. Den har den varme atmosfæren som gjør deg glad, jeg tror ikke jeg noen gang vil kjede meg eller bli lei av denne ben. Dette er mitt paradis!”

Har du lyst til å se om European Bartender School er noe for deg?

Skaff deg en gratis brosjyre nå:

  • Sjekk ut alle destinasjonene våre
  • Få et inntrykk av atmosfæren på skolene
  • Se hva et EBS bartenderkurs handler om

Gi meg en gratis brosjyre!

Editor ps:
Vi dro til Creps og så Celine in action. I tillegg fikk vi med oss alt hun snakket om, og enda mer enn det hun nevnte i intervjuet og vi kjente på kroppen det hun snakket om. Vi er totalt enige med henne og kan anbefale dere å besøke Barcelonas Creps Al Born for å prøve noen crazy impromptu coctails.