Intervju: studentanmeldelser fra EBS Sydney

2nd desember 2014
Intervju: studentanmeldelser fra EBS Sydney

Siden det ikke finnes så mange anmeldelser av kursene våre enda på steder som Tripadviser.com eller Oyster.com, prøver vi inne i mellom å komme i kontakt med tidligere studenter, for å høre og se hvordan de hadde det på EBS og hvordan det har gått med dem i ettertid. De forskjellige meningene og retningene de har gått gir et godt inntrykk av hva du går til når du medler deg på et kurs hos The European Bartender School. Denne uken har vi en anmeldelse fra EBS Sydney, av Michael Issa – en tidligere student som ble en suksessfull bartender i Sydneys bartendingbransje. Vi vet at Heal i praksis tok kurset på en av våre andre skoler, men siden han flyttet til Sydney og fikk testet ut EBS-sertifiseringen sin der, synes vi det var fornuftig å kategorisere ham som student fra EBS Sydney. Dessuten er kursmateriellet i Phuket identisk med det i Sydney – og alle andre EBS destinasjoner.

Når tok du EBS kurset ditt, Hael?
«Jeg tok kurset i august 2013 i Thailand (Phuket). Etter det reiste jeg rundt i Asia. Og så gikk reisen mot Sydney for å finne en jobb som coctail bartender.»
Finn ut mer om EBS Phuket

Hva var ditt første inntrykk av Australia?
«Vel, er Australia et veldig mangfoldig land med mange forskjellige kulturer og mennesker fra hele verden. Det har alt fra vakker natur til førsteklasses barer, utesteder og natteliv. Folk er veldig vennlige her, sammenlignet med den arrogante holdningen du noen ganger kan føle på i Europa. Men jeg ønsker å sette fokus på det faktum at det er mange reisende her. Fra hele verden. Australia er den nye store greia, og du møter noen veldig interessante mennesker når du reiser rundt.»

Og hvorfor dro du til Sydney?
«Sydney byr på mange muligheter hvis du elsker bartending, den har førsteklasses cocktailbarer, nattklubber med masse folk og i tillegg får du bra betalt og masse tips. Det gjør det til et bra utgangspunkt, hvis du ønsker å spare penger og reise nå og da ved siden av. Og alt du kan gjøre når du har fri, er også vanvittig bra. Hvis det er noe jeg har lyst til å gjøre finner jeg det her i Sydney.»

Hvilke steder har du jobbet på?
«Jeg har jobbet over alt. Jeg liker å prøve ut forskjellige ting og finne min egen stil innen bartending. Jeg har jobbet på typisk travle nattklubber som The Marquee – i casinoet, på fasjonable steder som The Backroom in Kings Cross, til roligere steder som The Catch i Potts Point. Mitt neste skritt går antagelig i retning en skikkelig coctailbar, hvor jeg kan lære masse nye ting.»

Føler du at du har kommet så langt på grunn av EBS?
«Ja, det gjør jeg absolutt. EBS ga meg masse kunnskaper og grunnlaget for å kunne hoppe rett inn i coctail-kulturens høye standard, som Sydney har, og fortsatt lande og stå på begge beina. Coctail, mixology så vel som merke- og produktkunnskaper har gjort at jeg er mer selvsikker når jeg står bak baren for å prøvejobbe (trial shift). Og som oftest får jeg jobben etterpå. Kurset har også inspirert meg til å fortsette å utvikle meg hele tiden. Jeg prøver oppriktig å bli den beste på det jeg gjør. Jeg fikk faktisk en jobb på grunn av kursboka til EBS en gang; da jeg var på intervju med eierne av Marquee, spurte de meg et spørsmål om tequila, og jeg husket svaret fra en av testene jeg tok i løpet av kurset. Senere fortalte de meg at jeg fikk jobben på grunn av svaret på akkurat det spørsmålet.»

Marquee Sydney gjengangere – Bilde gjengitt med tillatelse av Marquee

Vil du anbefale Sydney som første destinasjon til en fersk og fremadstormende bartender?
«Absolutt, Sydney har alt. Byen gir deg en bra utfordring, og jeg likte å pusje meg selv fremover hele tiden. Om ikke for bartending, så for alt det andre som Sydney har å tilby.»

Hva er planene dine etter Sydney?
«Vel, nå er ikke jeg så glad i å planlegge så mye, men jeg kommer sannsynligvis til å reise og jobbe. Bare se hvor livet tar meg hen. Jeg håper at jeg en dag havner i fine byer som Las Vegas, Singapore, Rio de Janeiro eller et deilig sted i Karibien. Jeg tror at disse er noen av de mest inspirerende stedene for en bartender å reise til.»

Hvilken bar i Sydney synes du var den kuleste?
«Det er så mange bra steder å gå ut eller å slappe av på og ta seg en deilig coctail. Hvis du vil feste er The Marquee, Ivy, The Backroom og Cargo bar Bar kule steder å dra på. For å kose seg med en god coctail, kan du dra på Buttonbar, Eau de Vie, The Baxter inn, Barbershop eller The Loft. Sydney har noen av de beste barene i verden.»

Hva gjør du når du har fri i Sydney?
«Jeg like å dra på stranda, flaring, dra på sightseeing, party, Imax (verdens største kino), surfe osv. Og hvorfor ikke dra til Bondi Beach? Ha en flaring-session i Botanical Gardens, gå på byen i funky Newtown, besøke Opera Bar – med utsikt over Operaen og Harbor Bridge samtidig!»

Michael på sin siste jobb, The Cargo Bar – bilde av voena.com.au

Hvordan vil du beskrive Sydney og Australia med tre ord?
«1) Gøy 2) Eventyr 3) Opplevelser for livet»

Hvilken er din favorittcoctail og hvorfor?
«En god Gold Label Whiskey Sour, med Espresso Martini på andre plass. Fordi jeg liker å drikke god Skotsk whiskey og kaffe.»

Hva er det beste du har gjort sålangt i Sydney?
«Aller best liker jeg sightseeing. Sydney har så mye å tilby og så mye å se. Nattelivet er også veldig interessant og annerledes enn resten av verden. Med mennesker fra hele verden, får barene og nattklubbene en veldig internasjonal og annerledes kultur. Dette gir oss, vi som reiser endel, store valgmuligheter når vi går ut for å ta en drink (eller ti).»

Hvorfor skal man velge EBS Sydney?
«Fordi det gir en god opplevelse og det er lett å jobbe og reise i Australia med arbeidsvisum. En fantastisk mulighet hvis du er lei av været der hjemme, eller hvis du vil oppleve noe skikkelig kult!»

Fortsatt ikke overbevist?!

Last ned vår gratis brosjyre her og lære mer om EBS kurs.

Last ned vår gratis brosjyre