FAQs

Hva slags reiseforsikring trenger jeg?

EBS anbefaler på det sterkeste at du tar ut en personlige reiseforsikring, ettersom det europeiske ID-kortet IKKE alltid gjelder. Alle medisinske utgifter eller sykehusbesøk vil være ditt eget ansvar – du vil bli belastet direkte med mindre du tar ut en forsikring som dekker medisinske utgifter. Det er ditt eget ansvar å skaffe deg en hensiktsmessig reiseforsikring. EBS vil IKKE kunne hjelpe hvis du ikke har kjøpt riktig type forsikring. Riktig type forsikring er: Forsikring som gjelder utdanning eller virksomhet i utlandet – vanlig reiseforsikring er ikke tilstrekkelig.

Adressen til skolen

Pasaje Patriarca 6-1 08002 Barcelona España

Hvor er vandrerhjemmet?

Adressen til vandrerhjemmet

Calle Provenza 184 – ringeklokke: PRAL-2. På hjørnet av Calle Casanova 08036 Barcelona. Vær oppmerksom på at hvis du registrerer deg sent, kan det være at du må bo et annet sted. Alternativet vil ha samme standard.

Komme seg rundt i Barcelona

Den mest praktiske måten å reise rundt på, er med metroen. Det går raskt, og den er enkel å finne. Bussen kan ta litt lengre tid på grunn av trafikken, men mesteparten av tiden vil du komme deg nærmere målet enn med metroen. Et reisekort som gjelder for 10 reiser (T-10) koster ca. 10 euro og er gyldig for både buss og metro.

Vær

Barcelona har middelhavsklima, med varme somre og milde vintre. Høysesongen er mellom juli og september, med en gjennomsnittlig temperatur på 28 grader.

Kontanter/kort

Kontanter: Du kan ta ut euro i en hvilken som helst minibank og veksle penger i alle banker.

Kort: Det er nok av minibanker i Barcelona, så kredittkort/bankkort er en veldig praktisk måte å ha med seg pengene på. Vær forsiktig med å bruke kort i butikker og restauranter, ettersom svindel ikke er uvanlig. Hold øynene åpne, og sørg for at alle kostnadene stemmer. Det er også smart å ta vare på alle kvitteringer til du kommer hjem, i tilfelle du skulle få noen problemer.

Tipsing

Tipsing er standard og ligger vanligvis på 5 % i restauranter og barer.