EBS – Spørsmål og svar

Har du spørsmål om EBS-kurset ditt?

Ta en titt på de vanligste spørsmålene

HVORDAN BOOKER JEG?

HVORDAN BOOKER JEG?

BOOK VIA MOBIL ELLER PC

Følg disse 5 enkle stegene for å booke ditt EBS-kurs nå

1. Kurset ditt

 • Sjekk kursene våre og hvilke språk kursene tilbys på, og finn det kurset som passer deg.
 • Se vårt utvalg av studiesteder og velg det perfekte stedet for deg. Husk å se på våre oppholdsalternativer også!
 • Ta en titt på ledige kursdatoer og se hvilke datoer som passer deg best.

2. Bookingen din

Nå er det dags for å trykke på «Registrer Deg NÅ» og registrere deg som EBS-student med e-postadressen eller Facebook-kontoen din.

3. Opplysningene dine

Her fyller du inn noen opplysninger om deg selv: navn, fødselsdato, adresse, osv.

4. Betalingen din

Her ser du over alle bookingopplysningene dine og tar en titt på de ulike betalingsløsningene.

5. Bekreftelsen din

Du mottar en e-post med bekreftelsen din – la EBS-eventyret begynne!

FØR KURSSTART

KURSKRAV OG SPRÅK

HVEM KAN DELTA PÅ ET EBS-KURS?

For å delta på et EBS-kurs, må du være fylt 18 år når kurset starter. Du kan delta på et kurs på EBS Kos eller EBS Phuket hvis du er fylt 17 år og har skriftlig tillatelse fra foreldre/verge.

Hvis du skal delta på et kurs hos EBS Las Vegas, EBS New York eller EBS Miami, må du være fylt 21 år for å kunne drikke alkohol. Du kan delta på et kurs i USA hvis du er mellom 18 og 21 år, ettersom opplæringsmetodene våre gjør at du likevel vil kunne være med på de ulike delene av kurset. Hvis du er under 21 år, vil du ikke kunne delta på enkelte av de organiserte arrangementene utenom skoletid, ettersom de involverer drikking av alkohol.

HVA MED KURS FOR VIDEREKOMNE?

Vi anbefaler at du har tidligere erfaring hvis du skal delta på enten et 10-dagers avansert bartenderkurs eller 6-dagers avansert flairkurs. Det eneste kurset med påmeldingskrav er instruktørakademiet hos EBS. For å melde deg på dette kurset må du ha minst tre års bartendererfaring, beherske engelsk flytende både skriftlig og muntlig og ha utmerkede sosiale ferdigheter.

ER EBS-KURSENE KUN TILGJENGELIG PÅ MORSMÅLET MITT?

Nei, vi tilbyr også kurs på mange andre språk, avhengig av kapasiteten til våre verdensledende instruktører. Vi anbefaler ikke at du tar et kurs på et annet språk enn morsmålet ditt med mindre du har profesjonell yrkeskompetanse i dette språket. Profesjonell yrkeskompetanse vil si at du enkelt kan diskutere en rekke ulike emner og forstå mesteparten av hva andre sier, noe som er nødvendig for at du skal få mest mulig ut av EBS-opplevelsen og ikke gå glipp av noe! For å finne ut hvilke språk du kan ta kurset på og hvor, kan du ringe til EBS CARE.

KURSPRISER

HVOR KAN JEG SE PRISER OG DATOER FOR KURSENE?

Gå til siden for hvilken som helst av skolene våre og trykk på «Priser & Registrering», så får du se hvilke kurs som tilbys og hvor mye de koster. Du kan også gå til siden for hvilket som helst av kursene våre og trykke på «Bestill nå» for å se kursprisene.

HVA ER INKLUDERT I PRISEN FOR KURSET?

Prisen for kurset dekker din bransjeledende bartenderutdannelse og læremateriell for hele kurset. De fleste av skolene våre arrangerer gratis aktiviteter som du kan bli med på. Disse aktivitetene varierer fra skole til skole, men du kan få mer informasjon under fanen «Studenlivet».

ER OPPHOLD INKLUDERT I PRISEN?

Opphold er ikke inkludert i kursprisen. På bookingsiden har du muligheten til å inkludere opphold hos de fleste av skolene våre. Du kan få en forhåndsvisning av fasilitetene under fanen «opphold» på skolenes aktuelle sider. Flesteparten av studentene våre velger å bo i EBS-boligen, ettersom det er den beste måten å treffe medstudente på og å få den ekte EBS-opplevelsen! Du kan velge å ikke bo i EBS-boligen hvis skolen ligger nær der du bor eller hvis du har ordnet oppholdet på forhånd.

HVA MÅ JEG BETALE FOR PÅ STUDIESTEDET?

Du trenger penger til mat og drikke på studiestedet. Noen skoler har også et tilbud med mat, slik at du kan få måltidene dine tilberedt for deg til en god pris.

Skolene arrangerer også aktiviteter som du kan bli med på utenom skoletid. Disse koster ekstra, så det kan være lurt å sette av litt penger til dette.

TING DU ER NØDT TIL Å SENDE OG SOM DU KOMMER TIL Å MOTTA FRA EBS

MÅ JEG TA MED MEG NOE LÆREMATERIELL TIL KURSET?

Nei, du trenger ikke å ta med noe. Du får alt det praktiske og teoretiske utstyret du trenger til kurset på skolen. Utstyr som du kan bruke til å øve deg med på fritiden, kan du kjøpe som en del av EBS-produktene.

HVA MÅ JEG SENDE TIL EBS FØR JEG DRAR TIL SKOLEN?

Det er svært viktig at du sender oss opplysningene til 1 eller 2 nødkontakter. Uten disse får du ikke plass på kurset. Du kan gi oss disse opplysningene ved å logge inn på studentkontoen din og fylle dem inn under «Ankomst og kontakter». Alt vi trenger å vite er navnet, telefonnummeret og hva forholdet ditt til nødkontakten er.

Hvis du reiser til en EBS-skole utenlands, ber vi også om at du gir oss opplysningene om flyvningen din slik at vi kan ha alt klart til du kommer.

HVORFOR MOTTAR JEG SMS-VARSLER FRA EBS?

Vi sender deg SMS-varsler for å gi deg viktig informasjon, slik som påminnelser om sen betaling, oppdateringer om studentkontoen eller [i svært sjeldne tilfeller] informasjon om kursendringer. Vi kan også komme til å sende deg SMS-varsler om oppgraderinger av pakker, tjenester på studiestedet, andre kurs, kampanjer og tilbud. Vi anbefaler at du tillater at vi sender deg SMS-varsler [de er gratis å motta]. Hvis du ikke ønsker å motta SMS-varsler, kan du deaktivere dem i studenkontoen din.

REISEN TIL STUDIESTEDET

KAN JEG REISE ALENE?

Ja, selvfølgelig! De fleste av våre studenter reiser alene, så du vil være i samme situasjon som dem. Du kan også få med deg vennene dine på et EBS-kurs slik at dere kan tilbringe en uforglemmelig tid sammen.

HVA MED VISUM?

Hvert land har sine egne regler og bestemmelser for visum. EBS CARE kan gi deg veiledning, men det er ditt eget ansvar å søke om og skaffe nødvendig visum.

ER FLY INKLUDERT?

Fly er ikke inkludert i kursprisen. For å finne billige flyavganger, anbefaler vi at du sjekker avganger fra større flyplasser og bruker nettsider som sammenligner priser hos flere selskaper. Du kan også vurdere fly med mellomlanding, ettersom de ofte er billigere.

ER TRANSPORT FRA FLYPLASSEN INKLUDERT?

Flyplasstransport er ikke inkludert i kursprisen. Noen skoler tilbyr flyplasstransport mot en ekstra kostnad som du kan bestille når du booker kurset. Da har du transporten ordnet på forhånd og én ting mindre å bekymre deg for!

SJEKKLISTE TIL KURSET

 • Boardingkort
 • Pass
 • Visum
 • Vaksinasjoner (hvis nødvendig)
 • Kontanter i valutaen som gjelder på studiestedet
 • Debet-/kredittkort
 • Helsetrygdkort/-dokumenter
 • Informasjon om reiseforsikring
 • Kontaktopplysninger
 • Mobiltelefon og lader
 • Hodetelefoner
 • iPad eller nettbrett og lader
 • Kamera/videokamera, minnekort og lader
 • Adaptere

UNDER KURSET

MÅ JEG HA MED LEGITIMASJON TIL SKOLEN?

Ja, den første dagen på kurset må du ha med gyldig legitimasjon med bilde, da vi trenger en kopi av legitimasjon. Følgende regnes som godkjent legitimasjon:

 • Internasjonalt pass
 • Statlig utstedt førerkort
 • Statlig utstedt ID-kort

Vi ber om dette også for at vi skal kunne kontrollere at alle som er påmeldt på kurset er tilstede.

HVA ER EBS' ALKOHOLREGLER?

EBS har strenge regler når det gjelder alkohol, både for studenter og ansatte. Som en opplæringsorganisasjon for bartendere tar vi konsumpsjon og servering av alkohol svært seriøst. Studenter som deltar på EBS-relaterte aktiviteter, på en EBS-skole, i skoletiden, må være skikket til å delta.

Å møte opp på skolen i beruset tilstand er ikke akseptabelt, da det kan sette dine medstudenter og instruktører i fare. Hvis det viser seg at du er beruset, kommer du til å bli sendt hjem og du kan bli underlagt våre disiplinærregler. Ethvert tilfelle av farlig eller uansvarlig drikking i skoletimene kommer til å bli straffet hardt. Hvis du oppfører deg på en uordentlig måte på grunn av beruselse og dette fører til at en EBS-ansatt eller lokal tjenestemann må gripe inn, er du underlagt våre retningslinjer for brudd på reglene.

ETTER KURSET

HVA SLAGS KURSBEVIS FÅR JEG NÅR JEG HAR FULLFØRT KURSET?

Etter at du er uteksaminert fra kurset får du et European Bartender School-sertifikat som er anerkjent over hele verden. Du får det samme standardsertifikatet fra EBS som alle dine kurskamerater. Uansett hvilken skole du går på eller hvilket språk du velger å ta kurset på, får du det samme sertifikatet.

HVILKE JOBBMULIGHETER HAR JEG ETTER AT JEG ER UTEKSAMINERT?

Som uteksaminert fra et 4-ukers internasjonalt bartenderkurs og 10-dagers avansert bartenderkurs, har du gratis tilgang til EBS MatchStaff i resten av din profesjonelle karriere. EBS MatchStaff gir deg muligheten til å søke på jobber over hele verden. Du får tilgang til EBS MatchStaff innen 7 dager etter at du er uteksaminert fra kurset. Så snart du har innloggingsopplysningene dine kan du søke blant de siste ledige stillingene innen servicebransjen verden rundt, uansett hvor du befinner deg. EBS MatchStaff er full av bransjeledende arbeidsplasser som bare venter på at du skal søke!to apply!

HVA OM JEG IKKE BESTÅR KURSET?

Utdanningsgaranti

Ingen grunn til bekymring om du skulle bli nervøs på eksamensdagen, det er helt normalt. Nettopp av denne årsaken tilbyr vi utdanningsgaranti. Utdanningsgarantien gjør at du kan ta hele kurset om igjen innen ett år, på samme studiested, hvis du ikke består eksamen. Du kan kjøpe din utdanningsgaranti når du booker kurset.

Prisen for oppholdet dekkes ikke av utdanningsgarantien. Hvis du vil ta enkelteksamener om igjen, er ikke dette inkludert i utdanningsgarantien.

Ta eksamener på nytt

Hvis du ikke består enkelteksamener kan du kontakte EBS CARE for å få skolens e-postadresse, slik at du kan avtale dato og tidspunkt med skolen for å ta eksamen på nytt. Skolen gir deg all informasjonen du trenger.

BETALINGSOPPLYSNINGER

SLIK BETALER DU

HVORDAN OG NÅR KAN JEG BETALE?

Hos European Bartender School tilbyr vi 4 betalingsmetoder:

 • Betal totalbeløpet når du booker*
 • Betal totalbeløpet senere – vi må ha mottatt hele beløpet innen 7 dager
 • Betal i tre omganger, uten rente. Vi oppretter en nedbetalingsplan for deg når du booker. Den første nedbetalingen må gjøres innen 7 dager.
 • Betal i tre omganger, uten rente. Vi oppretter en nedbetalingsplan for deg når du booker. Den første nedbetalingen må gjøres innen 7 dager.

*Du kan betale hele beløpet når du booker med et kreditt- eller debetkort eller via bankoverføring.

**Du må betale et registreringsgebyr og fakturagebyr når du betaler kurset med SVEA.

Obs! Hvis du velger en av EBS’ betalingsløsninger, må vi ha mottatt totalbeløpet for kurset før kurset starter.

HVORDAN GJØR JEG EN INTERNASJONAL OVERFØRING?

Obs! Hvis det er første gang du foretar en internasjonal overføring på nettet, kan det være at du må ringe banken din for å aktivere funksjonen.

Det finnes to måter å foreta en internasjonal bankoverføring på:

 • Du kan gå til banken din og be om å få gjøre en internasjonal overføring. Husk legitimasjon. Du får et skjema du må fylle ut med dine kontoopplysninger og våre kontoopplysninger, inkludert IBAN- og SWIFT-kode (disse finner du i studentkontoen din).
 • På samme måte kan du gjøre en internasjonal overføring på nettet med dine og våre kontoopplysninger samt IBAN- og SWIFT-kode.

Obs! Vi anbefaler at du beholder kvitteringen for den internasjonale bankoverføringen til senere.

Viktig: Bankoverføringen kan medføre et gebyr, hvis det er tilfelle må du sørge for å velge alternativet hvor du betaler alle bankgebyrene. Sørg også for at du betaler i samme valuta som du brukte til å booke kurset med.

BOOKING OG BETALING

JEG FORSØKTE Å BETALE TOTALBELØPET MED KREDITTKORT, MEN BETALINGEN BLE IKKE GODKJENT. HVORFOR SKJER DETTE?

Dette skjer vanligvis på grunn av en av følgende årsaker:

 • Vi tar ikke imot det kortet du bruker
 • Kortet ditt tillater ikke betaling til en internasjonal bankkonto
 • Kortet ditt er blitt blokkert fordi du har nådd beløpsgrensen
 • Det har oppstått en teknisk feil

Vi anbefaler at du først ringer banken for å høre om noen av problemene nevnt ovenfor har oppstått. Hvis banken gir beskjed om at kortet ditt ikke er blitt blokkert, at du kan overføre penger til en utenlandsk konto og at du ikke har en beløpsgrense, kan du ringe EBS CARE. Vi skal gjøre vårt beste for å løse betalingsproblemet.

JEG HAR BETALT FOR KURSET MITT, MEN BOOKINGEN MIN ER IKKE BEKREFTET. HVORFOR SKJER DETTE?

Vi kan ikke bekrefte bookingen din før vi har har mottatt betalingen, dette gjelder hvis du betaler i omganger eller hvis du har betalt totalbeløpet når du booket. Bookingen din vil forbli ubekreftet frem til vi har mottatt betalingen, derfor bør du betale så raskt som mulig for å sikre bookingen din. Hvis du har betalt via bankoverføring, kan det ta opptil 10 virkedager (avhengig av banken din) før vi mottar betalingen og kan bekrefte bookingen din. Hvis du har betalt med kort, kan du sjekke studentkontoen din for å se om overføringen er gjennomført. Hvis det er tilfellet, vil bookingen din bli godkjent i løpet av kort tid. Ikke nøl med å kontakte EBS CARE hvis du har noen spørsmål!

JEG BOOKET OG BETALTE TOTALBELØPET NÅR JEG BOOKET, OG DET STÅR AT JEG HAR BETALT, MEN BOOKINGEN ER FORTSATT UBEKREFTET. HVORFOR SKJER DETTE?

Selv om du betaler totalbeløpet med kort, kan det ta opptil tre dager før vi mottar betalingen. Så snart vi har mottatt betalingen endrer vi statusen på bookingen til «bekreftet» i studentkontoen din. Vi kontakter deg hvis vi trenger noen flere opplysninger.

BETALING I AVDRAG

HVORDAN BETALER JEG AVDRAGENE?

Du kan betale avdragene via bankoverføring eller med kort i studentkontoen din.

NÅR BETALER JEG AVDRAGENE?

Datoene for nedbetaling opprettes automatisk for deg når du booker. Hvis du er for sent ute med en betaling, sender vi deg en e-post. Det er viktig at du betaler så raskt som mulig, da bookingen din kan bli avbestilt og det kan påløpe avbestllingsgebyrer.

KOSTER DET MER Å BETALE I AVDRAG?

EBS belaster deg ikke for å betale i avdrag, men det kan imidlertid hende at du må betale for å bruke kortet ditt eller foreta en bankoverføring.

VIKTIG: Hvis du reiser utenlands til EBS, må vi få vite hvilket fly du kommer med. Vennligst skriv inn dette på ditt sikre studentområde. Vi krever også nødkontaktdetaljer, og også dette kan legges inn på bestillingen på ditt sikre studentområde.

TRENGER DU FORTSATT HJELP?

EBS CARE

Har du et spørsmål til vårt eget dedikerte supportteam? Bare ring eller send en e-post.

 

 

Si Hallo.

KONTAKT OSS

Send oss et spørsmål, så vil vi gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

 

KONTAKT OSS