Kaffekurs (1 dag)

En introduksjon til kaffens vidunderlige verden!

HVA DU KAN FORVENTE DEG AV KAFFEKURSET PÅ 1 DAG

Dette intensive og morsomme dagskurset er utformet av de verdenskjente kaffeekspertene dr. Andrej Godina og Fabio Milani, og er det perfekte startpunktet uansett om du bare vil lære litt mer om kaffe for din egen del eller om du tenker på å bli en barista.

På dette dagskurset i hvordan du lager kaffe vil du lære om alle stegene i den fascinerende kaffeproduksjonsprosessen fra gård til kopp, inkludert bryggemetodene som brukes for å trekke ut bønnene, hvordan kaffebrennere skaper særegne smaker ved å bruke ulike brennprofiler samt hvordan du brygger en perfekt italiensk espresso.

Gjennom praktisk øving med våre erfarne instruktører vil du raskt bli trygg på deg selv når du bruker espressoutstyret, deriblant kverna og maskinen, for å lage en perfekt kopp kaffe. Spesielle smaksøvelser vil gi deg litt innsikt i den spennende variasjonen av smaker som kaffe har å by på, både Arabica- og Robusta-sortene. På slutten av det omfattende kurset vil du ha ferdighetene du trenger til å lage alle kaffesortene på den espresso-baserte menyen, fra macchiato og cappuccino til barista-standarder.

TA ET KURS UTFORMET AV INTERNASJONALE KAFFEEKSPERTER

Dr.Andrej Godina: Med sin doktorgrad i vitenskap, teknologi og økonomi innen kaffebransjen, er det få som kjenner kaffebransjen like godt som dr. Andrej Godina! Den verdenskjente kaffeeksperten Andrej er en lisensiert lærer og mester-barista som har blitt autorisert av den prestisjetunge foreningen Speciality Coffee Association (SCA). I 2015 grunnla han Umami Area, en forening opptatt av å spre en kultur av kvalitetskaffe ved hjelp av arrangementer og opplæringsprogrammer. Som om ikke det var nok, jobber han også som kaffesmaker og som rådgiver for kaffebrennere og italienske selskaper som lager kaffemaskiner.

Fabio Milani: Fabio Milani er en internasjonal kafferådgiver med over 10 års erfaring i bransjen, og er mest kjent for oppfinnelsen kaffe-flair, som fører sammen flair-kunsten og kaffekunsten. I sin innholdsrike karriere har Fabio ikke bare lært vekk barista-kunsten, men har også jobbet med noen av de største merkene i kaffebransjen, vært på dommerpaneler i flere konkurranser og til og med vært med i en Costa Coffee-reklame!

SPECIALITY COFFEE ASSOCIATION (SCA)

Speciality Coffee Association (SCA) er en veldedig organisasjon som representerer tusenvis av kaffeeksperter verden rundt, fra produsenter til baristaer. De er verdenslederen innen barista- og kaffeutdanning, og har et prestisjetungt Coffee Skills-program med seks ulike moduler. Hver modul er tilgjengelig på tre ulike nivåer, med poeng tilknyttet til hvert nivå.

Vårt kaffekurs (1 dag) gir deg ferdighetene du trenger for å bestå modulen SCA Introduction to Coffee. Hvis du ønsker å ta SCA-sertifikat og opptjene 10 poeng mot Coffee Skills-diplomet ditt, kan du bestille eksamenen gjennom EBS. Eksamenen koster 60 EUR og vil foregå under oppsyn av en SCA-autorisert lærer på en spesifikk dato etter EBS-kurset ditt.

Merk at SCA-eksamen er helt valgfritt.

3 grunner til å bestille nå

Vil du utvikle kaffeferdighetene dine for din egen del eller få deg jobb på kafé? Her ser du hvorfor dette intensive dagskurset passer for deg:

1. Lær deg hvordan du lager en perfekt kopp kaffe og snakker om kaffe som en proff
  2. Oppdag alle aspektene av kaffens reise, fra gården til koppen
  3. Bli trygg på å bruke kaffeutstyret, slik at du kan få deg jobb på en kafé
Bestill nå

Supported by the biggest spirit brands in the industry

A lot of the best spirit brands in the industry have recognised us as the world’s leading bartender school, due to our standard of excellence we instil within our students. We therefore have the backing of some of the biggest names in the industry, which means you will not only receive world-class training but will be dealing with world-class ingredients too.

EBS Brands

Kursus Pensum - Kaffekurs (1 dag)

En introduksjon til kaffens historie

Lær deg alt om kaffens fascinerende reise fra sine røtter i Etiopia til Yemen og den arabisktalende delen av verden og dagens kaffekultur i Europa. Lær alt om forskjellen mellom Arabica og Robusta, få innsikt i hvilke land som har det største kaffeforbruket og mer.

Global kaffeproduksjon

Vi vil se nærmere på de viktigste kaffeprodusentlandene og utforske hvordan geografisk beliggenhet påvirker kaffesmaken.

Brenningsprosessen

Gjør deg kjent med kaffebrenningsprosessen, lær deg hvordan du oppbevarer brent kaffe og nyt en smaksprøve med en lys- og mørkbrent kaffe tilberedt i en fransk presskanne.

Bryggemetoder

I denne praktiske timen vil du bli bedre kjent med ulike bryggemetoder, lære deg forskjellen mellom ekstrahering over og under samt bli kjent med kverneprosessen og kaffedoseringen for espresso og filterkaffe.

Espresso

Lær deg hvordan du bruker espressomaskinen raskt og bli trygg på den. Øv deg på å lage espresso-baserte drikker som macchiato, cappucino, flat white og mer.

Smaksprøver

Utvikle kaffesmaken din og forsterk din lidenskap for kaffe under morsomme smaksprøver. Lær deg forskjellen på ulike kaffetyper:

• Pulverkaffe og filterkaffe
  • Robusta- og Arabica-kaffe
  • Spesialkaffe tilberedt med Chemex- og Aeropress-kaffemaskiner

DINE DESTINASJONER FOR KAFFEKURSET PÅ 1 DAG:

EBS social network

Følg oss på sosiale medier og hold deg oppdatert på alt omkring våre studenter og livet på barskolen!