Skotsk whisky-utflukt

En eksklusiv mulighet til å bo på et verdensledende destilleri og se hvordan whisky blir laget

EBS har slått seg sammen med verdens mest prisbelønnede single malt skotsk whisky for å kunne tilby en virkelig unik og fengslende opplevelse for whiskyentusiaster og erfarne bartendere i hjertet av Speyside i Skottland. Den praktiske opplæringen vil foregå på det familieeide Glenfiddich-destilleriet og er kun tilgjengelig på grunn av et eksklusivt partnerskap mellom William Grant & Sons og EBS.

Glenfiddich-destilleriet ligger i Dufftown, den selvutnevnte «malt whisky capital of the world». Byen er hjem til ikke mindre enn 6 destillerier, noe som er ganske imponerende for en by med en befolkning på 1600. William Grant and Sons utfører alle stegene i whiskyproduksjonen i Dufftown, alt fra korn til sluttprodukt. Bygg dyrkes og innhøstes på anleggets egne jorder på stedet, før de maltes med tradisjonelle gulv-maltingsteknikker. Vørten gjæres og deretter destilleres i tradisjonelle pot-stills (destilleringsapparat) før den modnes på stedet blant omtrent én million eikefat.

Familiedestilleriet har også sitt eget tønnebinderi, og i løpet av fire dager, vil du lære om alle stegene i whiskyproduksjonen gjennom praktisk opplæring fra kjernen i industrien. Se, rør og smak deg frem gjennom denne fantastiske produksjonsmetoden og ta med deg kunnskap som tidligere kun var tilgjengelig for inviterte VIP-gjester på Glenfiddich. Hvis du vil gå i dybden av skotsk whisky, er det ikke noen bedre alternativer enn EBS’ skotske whisky-utflukt i Speyside, omgitt av rundt 50 destillerier.

Bo på Glenfiddich-destilleriet

Deltakerne på denne eksklusive utflukten vil bo på private rom i hytter på destilleriet. Denne helt eksklusive muligheten er kun mulig på grunn av vårt samarbeid med Glenfiddich, siden rom på stedet ikke er tilgjengelig for allmennheten. Å bo på destilleriet vil si at ikke et sekund vil være bortkastet i løpet av oppholdet, og du vil være oppslukt av whiskyproduksjon fra morgen til kveld. Noen av måltidene tilbys av de dyktige kokkene på destilleriet, og alle hyttene har fullt utstyrt kjøkken.

Fra bygg til øl

Du vil være omgitt av Glenfiddichs byggjorder. Avhengig av sesongen, kan du se hovedingrediensen når den sås, dyrkes eller høstes inn. Få sjansen til å male ditt eget korn og se spiringsprosessen som gjør stivelse til sukker. Forstå hvordan du beregner avkastninger, tester skjørhet, måler tyngdekraft og sjekker levedyktigheten til gjær. Lukt og smak deg frem gjennom malting, maling og fermentering/gjæring.

The Stillhouse

Gå bak kulissene på et destilleri i drift og møt kobberslageren som har jobbet lengst i bransjen! Du vil destillere ditt eget lille parti, se etter sprekker i kobberet, måle tykkelsen på det gjenværende kobberet, sile rå sprit rett fra kjelen og lære deg hva mester-destillatørene faktisk putter i hver dråpe.

Fat og tønnebinding

Gå dit hvor allmennheten ikke kan gå! Utforsk ulike typer varehus, se den unike Solera-beholderen på varehus nr. 8 og smak på whisky rett fra fatet.
Gjør det meste ut av din tid på tønnebinderiet og prøv deg på å bygge et fat, veiledet av mester-tønnebindere med flere tiårs erfaring. Tresorten spiller en viktig rolle når det gjelder whiskyens endelige smak, så produsentene tar den svært alvorlig. Se, føl og lær hva det innebærer å velge tresort og opprinnelse, kullnivå, modningstid og ulike avslutningsmetoder.

Eksklusiv smaksprøving og miksing

Utvikle ganen din med eksperter innen whiskysmaking på eksklusive smaksprøver. Uansett om du er en erfaren prøvesmaker eller om du nettopp har begynt, er det å identifisere særpregene og å utvide ditt smaksvokabular viktig når det gjelder å forbedre måten du nyter og forstår whisky på.

I løpet av denne utflukten vil du smake på whiskyer som du garantert aldri har smakt før. Hver utflukt er forskjellig, men du vil sannsynligvis smake på whisky i alle sine former. Du vil smake på rå sprit, fat som aldri har blitt tappet på flaske, eksperimentelle modninger eller avslutninger samt EBS sin egen Glenfiddich Gallery-tapping. Til slutt vil du mikse din egen whisky og ta med deg en prøveflaske av den!

Lær fra ekspertene

EBS har slått seg sammen med William Grant and Sons for å gi whiskyentusiaster og lidenskapelige bartendere en virkelig unik og skreddersydd opplevelse. Vi har lang erfaring med praktisk utdanning, og Glenfiddich-destilleriet har blitt utvalgt for dette spesielle samarbeidet, siden det har alt man kan ønske seg på ett og samme sted. I tillegg til adgang til områder som ligger langt utenfor den offentlige sfæren vil du også få eksperthjelp fra profesjonelle med flere tiårs erfaring. Hvis du elsker skotsk whisky, kan du ikke komme tettere på whisky-virksomheten enn dette!

HVA INKLUDERER DENNE UNIKE EKSPEDISJONEN?

  • 5 netters opphold i eget rom i en hytte på destilleriområdet
  • 4 lunsjbuffeer
  • 1 gallamiddag 3-retters middag, 4 cocktailer, og en meget spesiell dram
  • 8 te- og kaffepauser
  • En smaksprøve av skotsk whisky du har blandet selv
  • En ny måte å nyte whisky på gjennom prøvesmakinger med eksperthjelp
  • En dyp forståelse av hva prosessen med å lage skotsk whisky innebærer

3 grunner til å bestille nå

Vil du ha en unik mulighet til å jobbe på et skotsk whisky-destilleri og lære alt om deres produksjonsmetoder? Her er tre grunner til hvorfor du bør bestille vår skotske whisky-utflukt nå:

  1. Bo på et Glenfiddich-destilleri – ikke tilgjengelig for allmennheten
  2. Se, lukt og smak på hvert enkelt trinn i whiskyproduksjonen: Alt fra innhøstingen av råvarene til whiskyen når glasset ditt
  3. Bland din egen whisky og kom tett på kopperkjeler og lagringsfat
Mere info Bestill nå

Få ditt eget gratis eksemplar av brosjyren!

Søk i listen ved å skrive inn land eller fyll inn landskode for å velge land

EBS CARE

EBS er den eneste barskolen i verden som tilbyr så høy kvalitetsservice med et supportteam som er klare til å besvare alle spørsmålene dine.

Du vil ha tilgang til teamet både før, under og etter kurset ditt. Bli kjent med mennesker som vil være med på å endre ditt liv i dag.

MØT EBS CARE

HVORFOR EBS?

Det er mange grunner til at EBS skiller seg fra andre barskoler, men en av grunnene som virkelig appellerer til våre studenter er MatchStaff.com. MatchStaff er verdens største jobbportal utviklet spesielt for EBS. Vi vil hjelpe deg å oppnå den livsstilen du har arbeidet for og derfor er vi 100% dedikerte til å hjelpe deg på veien. Finn flere grunner til at EBS er kurset for deg!

LES MER

EBS LIVET

Bli kjent med med EBS før du begynner ditt kurs. Følg bloggene, les nyhetene fra skolene og hør om de nyeste trendene innen bartenderverden her!

EBS social network

Følg oss på sosiale medier og hold deg oppdatert på alt omkring våre studenter og livet på barskolen!